Digital föreläsning

Gotlands och Mälarmårdens Vk inbjuder sina medlemmar till en digital föreläsning med Mariette Östberg om arbetande nöthundar. Onsdagen den 24 april kl 19. På Gotland finns möjlighet att höra/se föreläsningen tillsammans i i Östergarns idrottsklubbs lokal.

200 kr för Medlemmar i Gotland och Mälarmårdens VK.
250 kr övriga intresserade
Du anmäler dig genom att swisha beloppet till Mälarmården 1235950092 och maila din e-post adress till susanneengborg@hotmail.com senast 10 april.
 
Mariettes presentation av sig själv och föreläsningen : Jag har jobbat med mjölkproduktion sen 2003, både som anställd och ägare. Idag har vi ca 400 årskor samt rekrytering här på gården i Laholm. Det finns även ett gäng stutar på gården så ca 1000 djur totalt. Jag har även ett 40 tal tackor mest för att kunna träna hundarna.
I dagsläget har jag 4 border collies. Ezzi som blir 11 år snart och är mer eller mindre pensionär. Zizzt och Trizz som är mina arbetshundar för tillfället och Znuz som är under träning.
Mina hundar är först och främst arbetshundar på gården och måste fungera där, utöver det tävlar jag en del på får.
 
Föreläsningen:

Det hela handlar inte om hur jag tränar en hund utan hur jag anser att en hund bör arbeta med nötkreatur. Vilka egenskaper hos hunden som är viktiga. Vilka egenskaper hos korna som det är viktigt att ta hänsyn till när man hanterar dom med hund. Även hur jag vänjer en unghund vid djurslaget. Lite om vad man kan tänka på vid tex förflyttningar, förflyttning av ko med kalv, arbeta i trånga utrymmen, lastningar, bett mm.